0503836803

Sturenkatu 43-45 Helsinki Finland 00550

  • facebook
  • instagram

©2017 BY ATELJÉ TUHKIMOTARINA. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

Oldies but goldies

January 28, 2018

Yritykseni täyttää tänä vuonna 5. Moni ei kuitenkaan tiedä, että tein jo ennen nykyistä yritystäni toiminimellä ompelutöitä päivätyöni ohessa. Ajattelin nyt jakaa muutaman kuvan puvuista, joita en syystä tai toisesta ole jakanut nettisivuillani. 

 

Valmistuin pukuompelijaksi 2010, ja tein jo ennen sitä joitain pukuja. Niistä ei (onneksi) ole enää kuvamateriaalia tallessa. Nämä puvut on tehty valmistumiseni jälkeen ennen liikkeen avausta vuosina 2010-2013. 

 

Oliivinvihreän puvun tein kaverin kaverille Karen Millenin mekon inspiroimana. Valmispukuun erona oli se, että myös takaosa on vedostettu ja laskostettu ja puvun pituus oli sopiva pitkälle asiakkaalle. 

 

Tämän puvun tein koulussa viimeisellä jaksolla opiskelukaverilleni. Tämä työ oli ryhmän vaativampia, enkä usko että kukaan muu olisi uskaltanut ottaa pitkää iltapukua työn alle.  

 

 

 

 

 

Sinisen puvun tein työkaverilleni sukulaisten juhliin. Puku oli rypytettyä silkkiorganzaa ja se oli ensimmäinen kokeiluni vastaavista laskoksista. Ne oli tuohon aikaan hyvinkin trendikkäät. Nykyään teen pukuja tämän asiakkaani äidille Linnan juhliin. :) 

 

Tämä morsian oli ostanut puvun Stilissimasta jossa olin töissä. Korjaussovituksessa tuli puheeksi että kaasoilla oli kankaat valmiina ja ompelija hakusessa, joten päädyin ottamaan kolmikon asiakkaakseni. Jokaiselle tytölle tuli näköisensä puku. Ihanan värikkään kuvan otti vanha ystäväni joka tuolloin teki paljonkin hääkuvauksia, Anna Jarske.  

 

 

Pitkäaikainen ystäväni Riikka pyysi minulta puvun värikkäisiin syyshäihinsä. Pukuun piti saada jotain oranssia, ja sitä päätyi puvun helmikirjailuihin. Muuten puku henki sen ajan muotia ja oli hiukan kreikkalaishenkinen. Morsiamen koru suunniteltiin sopimaan puvun muotoon. Itse käännyin Riikan puoleen oman vihkisormukseni suunnittelun kanssa, ja mieheni osti kihlasormukseni häneltä. 

 

 

Tämä puku oli ihan ensimmäinen mallistopukuni, ja se kantoi nimeä Fran. Tämä morsian näki sen Turkulaisen ystäväni silloisen liikkeen ikkunassa ja kävi ostamassa siltä istumalta. Tein morsiamelle myös kuvassa näkyvän pitsisen hiuskoristeen. Olen harkinnut tekeväni tästä puvusta uuden version, ehkä jopa ensi vuodeksi :)  

 

 

Värikäs puku valmistui juuri ennen liikkeeni avausta. Valitettavasti minulla ei ole tästä parempaa kuvaa, vuosien varrella tämän alkuperäiset kuvat ovat kadonneet ja nykysiten laatu on kärsinyt koska jouduin tallentamaan ne Facebookista. Puvussa on pellavainen halter-yläosa ja highlow helma Vallilan upeasta kuviollisesta kankaasta tehtynä. Todellinen väripilkku. Kuvan otti Jussi Punamäki. 

 

 

Seuraavissa kuvissa on käytännössä sama puku. Alunperin tämä puku, Maria suunniteltiin vasemman kuvan Marialle. Oikealla oleva Annika ihastui malliin niin, että teimme hänelle samanlaisen hiukan hillitympänä ja aavistuksen sävyllisellä pohjalla. Marian puku on ainoa puku jonka olen tehnyt myös mallistooni, ja se on edelleen saatavilla. Puku kantaa nimeä Maria alkuperäisen morsiamen mukaan :) 
Marian kuvan otti Jetro Matilainen ja Annikan Petra Sipari.  

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags