0503836803

Sturenkatu 43-45 Helsinki Finland 00550

  • facebook
  • instagram

©2017 BY ATELJÉ TUHKIMOTARINA. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

Ihana kamala vannehame

December 20, 2016

This is available in Finnish only. Sorry. 

 

Yhä useammin saan kuulla morsiamilta kommentteja, että "ei ainakaan vannehametta". Vannehameista on monilla traumaattisia kokemuksia. Tällä hetkellä haetaan paljon pukuja, joiden alle vannehametta ei tarvitse, mutta markkinoilla on myös pukuja, jotka vaativat sen alleen. Ajattelin koota tähän postaukseen infoa siitä, milloin ja miksi vannehame ei aina ole paha juttu, ja millainen alushame sopii minkäkinlaisen puvun alle.

Kuten postauksessa esiintyvistä kuvista huomaa, hyvin valittu ja laadukas alushame ei näy puvun alta läpi.

Miksi vannehame? 
Vannehameen tarkoitus on pitää puvun muoto yllä sekä helpottaa kantajan liikkumista puvussa. Vannehame pitää puvun usein raskaatkin kangaskerrokset pois puvun kantajan jaloista sekä auttaa pukua kannattelemaan helmojen kerroksia.

Hääpuvuissa on useita kerroksia kankaita. Ihan jalkoja lähimpänä on ohut vuorikangas, sitten on mahdollisia kohottavia tyllikerroksia, joita on usein 1-3 kerrosta. Tämän jälkeen tulee puvun miehustakankaat: usein se on tiheään kudottu satiini jonka päällä on pitsi-, tylli- ja organzakerroksia. Mitä useampi kerros, sen painavampi ja paksumpi puku ja sen tarpeellisempi vannehame on.
Päivän mittaan kankaat alkavat painumaan alaspäin ja jos alla ei ole vannehametta, alkavat ne painumaan jalkoja vasten tehden olosta helposti tukalan ja vaikeuttaen liikkumista. Lisäksi painuvat kerrokset voivat tulla liikkumisen kannalta liian pitkiksi, jolloin helmaan alkaa lisäksi kompuroimaan.

Vannehameeton puku pyrkii laskeutumaan suoraan alaspäin. Jos sen alle on suunniteltu laitettavan vannehame, laskeutuu helman kerrokset isoille poimuille saaden puvun näyttämään ryhdittömältä ja vähän väsyneeltä. Helman kerroksiin saa tulla poimua ja laskosta, mutta ei niin että ne näyttävät isoilta möykyiltä.

Milloin vannehame? 
Alushameen valintaan vaikuttaa puvun muoto: jos se on laskeutuvaa kangasta kuten sifonkia, kreppiä tms tai jos se on kapealinjainen ja sen halutaan laskeutuvan suorana, sen alle ei tule vannehametta. Tällöin puvussa ei myöskään ole montaa tyllikerrosta vuorin ja miehustan välissä.

Kun puvun helma levenee alaspäin ja sen halutaan olevan joko kapea tai leveä a-linja, prinsessalinja tai voimakas merenneitolinja, on vannehame suositeltavaa laittaa alle. Nyrkkisääntö on että mitä enemmän ja painavampia kerroksia, sen useampi vanne. Näin kaikkien kerrosten paino ei ole yhden vanteen varassa. Tämän muotoisissa puvuissa on yleensä 1-3 kerrosta tylliä miehustakerrosten ja vuorin välissä.

Millainen vannehame?
Suora, tai laskeutuva puku ei tarvitse alleen alushametta, vaikka muoto olisi leikattu merenneitomalliseksi kuten keskimmäinen ja oikean puoleinen puku. Etuosa puvusta laskeutuu suorana, ja levenemään puku lähtee vasta sivuilta. Helman kerroksia on ainoastaan vuori ja miehustakerrokset.

 

 

Merenneito ja puolimerenneito lähtevät levenemään myös edestä. Puvussa on joko katkaistu linja reisien/polvien tienoilla tai siinä on pitkittäiset saumat tai kiiloja etukappaleessa. Ilman vannehametta tämän kaltaiset puvut laskeutuvat eri kokoisiksi mytyiksi. Valitse tämän mallisen puvun alle merenneitomallinen vannehame. Tuhkimotarinan valikoimista löytyy kahta kokoa, 250cm (vasemman puoleisessa kuvassa) ja 200cm (oikean puoleisessa kuvassa).

 

A-linjaiset puvut vaativat alleen a-linjaisen alushameen. A-linjaisessa puvussa on kellotusta ja viistotusta, ja se lähtee levenemään tasaisesti. Vannehameen leveys määrittyy sen mukaan, kuinka leveän helman kantaja haluaa. Yleisin a-linjaisen vannehameen koko on 190cm, joka on näissä kummassakin. Isompi koko 230cm on sopiva n. L-kokoiselle tai isommalle. Tämän kokoisessa puvussa 190cm ei riitä halkaisijaltaan. Mitä ohuemmat ja laskeutuvammat kerrokset, sen enemmän tarvitaan vanteiden ja kerrosten väliin tylliä. Tuhkimotarinasta löytyy kahta a-linjaiseen pukuun sopivaa alushametta. Tavallinen 1-vanteinen, jossa ei ole tylliäm sekä 190cm 2-vanteinen alushame tyllillä, joka sopii käytettäväksi myös 1-vanteisena.

 

Prinsessalinjaiset, eli ballqownit vaativat alleen jo enemmän nostetta. Näiden alle suosittelen ottamaan 2- tai useampivanteisen alushameen. Kaksi vannetta riittä yleensä hyvin jos alushameessa ja puvussa on itsessään tylliä. Kannattaa huomioida, että yli polven tulevat vanteet alkavat hankaloittaa istumista. Tuhkimotarinan valikoimissa olevissa 2-vanteen alushameissa on itsessään tyllikerros päällä, joten se sopii monenlaisten pukujen alle.

Kaipaatko vielä apua alushameen valintaan? Laita minulle sähköpostia ja siihen mukaan kuva puvustasi, niin autan sinua valitsemaan oikeanlaisen alushameen.

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags